top of page

Luottamushenkilöt 2021-25

Piritan ehdokkaat menestyivät 2021 vaaleissa erinomaisesti ja saimme useita hyviä päättäjiä Saloon!

Anu Aaltonen

Kehitysjohtaja

Työskentelen kehitysjohtajana ja talousvastaavana perheemme yrityksessä, ja olen kahden nuoren aikuisen ja kahden teinin äiti.

 

Toimin tällä hetkellä varapuheenjohtajana Kokoomuksen Salon Kunnallisjärjestössä ja Varsinais-Suomen Kokoomusnaisissa sekä varajäsenenä Salon opetuslautakunnassa. Olen myös aktiivinen alueellisessa urheilun ja liikunnan yhdistystoiminnassa. Olen yhteistyökykyinen ratkaisujen etsijä.

Haluan olla tekemässä elävää Saloa

 • Yritykset ja työpaikat turvaavat Salon talouden ja mahdollistavat laadukkaat kaupungin palvelut. Varmistetaan yritysten toimintamahdollisuudet ja huolehditaan yritysvaikutusten arvioinnista. 

 • Lapsissa ja nuorissa on tulevaisuus. Jokainen heistä ansaitsee turvallisen ja laadukkaan päivähoidon, varhaiskasvatuksen ja opetuksen mahdollisimman lähellä kotiaan.

 • Hyvinvointia tukevien kulttuuri- ja liikuntapalvelujen tulee olla kaikkien saatavilla. Edistetään liikuntapaikkarakentamista ja avataan kaupungin tiloja kulttuurille.  

 • Hyvä elinympäristö on toimiva, viihtyisä ja turvallinen. Huolehditaan asumisen mahdollisuuksista ympäri laajaa Saloa ja elävöitetään kaupunkikeskustaa vetovoimaisemmaksi. Kannetaan vastuuta luonnosta.

 

Salon kokoomuksen vaalipäällikkönä olen saanut luotsata upeita ehdokkaitamme kohti odotettuja vaaleja. Tunnen olevani etuoikeutettu, koska olen saanut poikkeuksellisesta ajasta huolimatta tutustua kaikkiin 68 ehdokkaaseemme, jotka ovat sitoutuneet tekemään kuntalaisia kuunnellen ja yhteistyöllä päätöksiä sekä kehittämään kaupunkiamme.

Aaltonen.Anu.jpg
Anu Aaltonen

Minna Antila

Myyjä, opiskelija

Olen 41- vuotias myyjä ja tuore tradenomiopiskelija sekä 13-vuotiaan tytön äiti. Vaikutan aktiivisesti myös kulttuuripuolella, sekä musiikin että teatterin saralla.

Tärkeitä teemoja vaaleissa ovat erityisesti kulttuurin ylläpitäminen ja sen edistäminen sekä monipuolinen tarjonta, lasten ja nuorten hyvinvointi, sosiaali- ja terveyspalveluiden saatavuus kaikille salolaisille sekä Salon vetovoiman lisääminen ja yrittäjyyden tukeminen.

 • Facebook
Minna4.jpg
Minna Antila

Jenna Helle

Lähihoitaja, yrittäjä

Helle Jenna.jpg
Jenna Helle

Anna-Maija

Honkanen

KM, opinto-ohjaaja

Olen 44-vuotias eteläisessä Salossa asuva opettaja. Työskentelen yläkoulun opinto-ohjaajana. Nuorten kanssa tehtävä työ on mielenkiintoista ja palkitsevaa. Koen olevani etuoikeutetussa asemassa saadessani kuulla heidän ajatuksiaan elämästä ja  tulevaisuudesta.

 

Opettajana minulle on tärkeää puolustaa heikommassa asemassa olevia nuoria. Sydämenasiana minulla on koulutusjärjestelmän kehittäminen jokaisen yksilön elämänpolkua tukevaksi.

Seuraan aktiivisesti lainsäädäntöprosesseja ja alan uusinta tutkimusta. Tärkein työ tehdään kuitenkin ruohonjuuritasolla. Yksittäinen opettaja tarvitsee tuekseen kunnalliset päättäjät. Vuoropuhelu asiantuntijoiden ja päättäjien välillä on avain kehittyvään kaupunkiin.

Honkanen Anna-Maija.jpg
Anna-Maija Honkanen

Taru Jussila

Yrittäjä,  Parturi- Kampaaja, Salon Perniö

Olen yli 20 vuotta kauneudenhoitoalan yrittäjänä toiminut salolainen. Kun kuntalaisten peruspalvelut ovat kunnossa, se houkuttaa myös uusia asukkaita.Yrittäjät tarvitsevat asiakkaita ja asukkaat lähipalveluita. Vuoropuhelulla ja kannattavuuden lisäämisellä voimme tehdä Salosta kaikille mieluisan paikan asua.

Jussila.Taru.jpg

Elina Laine

Sisustusartesaani, myyjä

Hei olen Elina Laine 40v Salosta.

 

Halikon Prisman kassamyyjä. 

SSO:n edustajistossa ja Pam:in salon osaston hallituksessa.

Laine.Elina.jpg

Laura Leivo

Myyntineuvottelija

Olen Laura Leivo, 41-vuotias kyläaktiivi, myynti-ihminen, kirjoittaja ja uusperheen äiti Märynummelta. Sydäntäni lähellä ovat kylien ja kaupunginosien sujuva arki ja lähipalvelut.

 • Instagram

lleivo

 • Instagram

marynummi

Leivo_Laura.jpg

Taina

Kirves-Järvinen

Yo-merkonomi, sihteeri

Olen yrittäjäperheessä kasvanut, syntyperäinen salolainen yhdistys- ja järjestöaktiivi, töissä lehtiyhtiön taloushallinnossa.

 

Kaupungin ja seurakunnan luottamustehtävistä omaan kokemusta niin kaupunginvaltuustosta kuin lautakunnistakin. Tällä hetkellä toimin tarkastuslautakunnassa, aiemmin vapaa-ajan lautakunnassa ja kaksi kautta teknisessä lautakunnassa.

 

Toimin myös Salon Toimihenkilöt Pro ry:n varapuheenjohtajana ja työpaikalla työsuojeluvaltuutettuna sekä Varsinais-Suomen Kokoomusnaisten hallituksessa.

 

Kotona minulla on aviomies ja poikakissa. Pojalla on oma perhe, jossa myös kaksivuotias pojantytär.

 

Tunnollisuudella salolaisten ja elinkeinoelämän parhaaksi – sydän ja kokemus mukana.

Kirves-Jarvinen_Taina.jpg
Taru Jussila
Taina Kirves-Järvinen
Elina Laine
Laura Leivo

Anne Järvinen

Kirjastonhoitaja, eläkeläinen

Olen eläkkeellä oleva kirjastonhoitaja ja 96,5 vuotiaan äitini omaishoitaja. Olen kahden aikuisen pojan äiti ja mummi mieheni pojan kolmelle lapselle.

Olen ollut yhden kauden mm. Teknisessä lautakunnassa, rakennus-ja ympäristölautakunnassa ja opetuslautakunnassa sekä  Salon Seudun terveyskeskuksen kuntayhtymän valtuuston 1. varapuheenjohtaja. 

Olen myös Liikelaitos Salon Veden johtokunnan jäsen, rakennus-ja ympäristölautakunnan varajäsen ja varavaltuutettu.

Jarvinen.Anne.jpg
Anne Järvinen

Siv Ilola

Päiväkodin johtaja

Olen ollut mukana kuntapolitiikassa vuodesta 1992 ja edelleen koen siihen vahvaa vetoa. Oman kotikuntani hyväksi olen koko aikuisikäni tehnyt myös monenlaista talkootyötä kolmannen sektorin riveissä ja sitä teen vieläkin - ja nautin siitä. Päivätyöni olen tehnyt salolaisen varhaiskasvatuksen parissa ja sitä uraa on jäljellä vielä kotvanen. Vapaa-aikanani teen käsitöitä, leivon, kokkaan, hoidan kotitaloa, pihaa ja puutarhaa ja iloitsen yhteisistä hetkistä lapsenlasteni kanssa.

IlolaSiv.jpg
Siv Ilola
Nilla Kosonen

Nilla Kosonen

Terveydenhoitaja, yrittäjä

Olen 36-vuotias perheenäiti Salosta. Perheeseeni kuuluu aviomieheni, kolme alakouluikäistä lasta ja kaksi havannankoiraa Hugo ja Väinö.  Toimin yrittäjänä Salossa, yritykseni tuottaa kotihoito-palveluita vauvasta vaariin. Tällä hetkellä opiskelen työn ohessa Sisustusartesaaniksi. Vapaa-ajallani tykkään liikkua luonnossa kävellen, juosten tai maastopyöräillen.  Mökkeilemme perheeni kanssa paljon kesämökillämme aurinkoisessa Angelniemessä. Salon vireät kylät ovat lähellä sydäntäni ja haluan niiden pysyvän elinvoimaisena. Kuntapolitiikka on minulle uusi ”aluevaltaus", mutta sitäkin kiehtovampi. Sain kutsun lähteä ehdolle, eikä siitä ole kieltäytymistä, mikäli joku muukin kokee, että minulla olisi jotain annettavaa Salolle.

Teemojani ovat:

 • Yritystoiminnan tukeminen ja kunnan palveluiden laadukas ja kattava sisältö.

 • Päätöksentekoa ei tulisi ulkoistaa uuden sote-mallin mukaan maakunnille, vaan arkisissa asioissa pitäisi paremmin kuulla kuntalaisia.

 • Haluan olla turvaamassa meidän kunnan  ikäihmisten kotihoidon laadun ja ympärivuorokautisen hoidon saatavuuden, sekä lasten ja nuorten laadukkaan opetuksen ja harrastamisen.

Kosonen.Nilla.jpg

Sanna

Lundström

Lakimies

44-vuotias lakimies, 3 lapsen äiti. 

Tulevaisuutta ei ennusteta - se tehdään!

Nyt tarvitaan rohkeita investointeja kaupungin tulevaisuuden eteen - tulevaisuus tehdään nyt!

 

Kärkiteemani: elinkeinopolitiikka, lapset ja nuoret, liikunta.

 • Facebook
Lundstrom_Sanna.jpg
Sanna Lundström

Sanna Saarinen

Kasvatusalan opistekilja

Olen 49v, opiskelen kasvatusalan ohjaajaksi tällä hetkellä. Minulla on tyttö Vilma 17v ja poika Joonas 23 v. Asun Viitanummella. Mulla on kaksi kissaa ja koira.

Olen tällä kaudella erityishuoltopiirin valtuuston varsinainen jäsen ja hallituksen varajäsen. Olen myös vapaa-ajan lautakunnan varajäsen.

Saarinen Sanna.jpg
Sanna Saarinen

Marina

Mgvdeladze

KM, projektipäällikkö

Kehitän ohjaus- ja neuvontapalveluja vieraskielisille 

Varsinais-Suomessa. 

 

Minulle tärkeää on: 

 

 • yritysten kannustaminen ja työllisyyden edistäminen

 • sivistys ja nuorten hyvinvointi, nuorten mielenterveys 

 • kaupungin alueiden kehittäminen

MgvdeladzeMarina.jpg
Marina Mgdveladze

Satu Lindegren

Merkonomi, koulunkäyntiohjaaja

Lindegren Satu.jpg
Satu Lindegren

Sofia

Martyugova

FM, opettaja

Olen 38-vuotias opettaja ja yrittäjä Salosta. Toimin myös tukiperheenä muutamalle ihanalle pojalle. 

 

Salo on minulle erityisen tärkeä paikka. Kun sain kutsun lähteä ehdolle, näin mahdollisuuden päästä vaikuttamaan kotipaikkakuntani tulevaisuuteen. Olen ollut aina kiinnostunut yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta. Minulle se ei riitä, että on ideoita parannuksista, täytyy olla myös toimintaa ja tekoja.

 

Toimin tällä hetkellä myös kehityspäällikkönä Salon Nuorkauppakamarissa. Nuorkauppakamarin projekteilla on positiivinen vaikutus elinympäristöömme ja yhteiskuntaan. Kuulun myös SSO:n edustajistoon.

 

Kärkiteemojani: 

• Lasten ja nuorten hyvinvointi

• Pienyrittäjät ja työpaikat

• Kulttuuri- ja liikuntapalveluiden saatavuus kaikille

Martyugova_Sofia.jpg
Sofia Martyugova

Mirka Michalska

Lehtori

Olen kolmen prinsessan äiti Kiskon kirkonkylästä. Käyn töissä Lohjalla, joten Kiskon kirkonkylä on erittäin hyvän matkan päässä työpaikalta.

 

Pieni suuri Salo on hyvä paikka asua ja maaseutua löytyy, joissa on hyvä ja turvallista asua. Olen tehnyt urani nuorten parissa, opetuksen saralla. Opetan kädentaitoja, mutta opetustyössä korostuu enemmän ja enemmän ihmistaitojen opettelu, asiakaspalvelu. Asiakaspalvelu onkin sydäntäni lähellä.

 

Oman työni kautta koen tärkeäksi turvallisen ja laadukkaan lastenhoidon, sekä sen, että varhaiskasvatus ja opetus olisi mahdollisimman lähellä kotia.

 

Olen koko ikäni toiminut partiossa, jossa olen oppinut asioita, jotka ovat kantaneet pitkälle ihan aikuisiässäkin. Tällä hetkellä olen Kiskon Kuparisten lippukunnanjohtaja.

Seuratoiminta on aina ollut minun juttuni, pidän siitä, että ihmisiä on ympärilläni.

MichalskaMirka.jpg
Mirka Michalska

Emmi Peippo

Lakimies, kaupanvahvistaja

Olen 32-vuotias aivan tavallinen perheenäiti. Perheeseeni kuuluu neljä lasta (0-, 3-, 6- ja 9-vuotiaat) ja aviomies. Ammatiltani olen lakimies ja työskentelen erilaisten, lähinnä yksityishenkilöiden, riita- ja rikosasioiden parissa. 

 

Luonteeltani olen avoin, iloinen ja sosiaalinen. Arvostan rehellisyyttä ja suoraselkäisyyttä, ja mielestäni vaikeistakin asioista pitää pystyä puhumaan.

Kuulun Halikon VPK:n hälytysosastoon. Lisäksi harrastuksiini kuuluu esimerkiksi koripallo ja sähly. Vietän vapaa-ajallani mielelläni aikaa perheen parissa.

 

Sydäntäni lähellä on erityisesti lapset ja nuoret ja heidän oikeutensa. Haluaisin päästä vaikuttamaan asioihin, jotka koskettavat lasten ja nuorten elämää ja hyvinvointia.

PeippoEmmi.jpg
Emmi Peippo

Saila

Rouhiainen

Linja-auton kuljettaja, näyttelijä

Olen viiden lapsen äiti, kolmen mamma, merkonomi, linjurikuski, näyttelijä ja yhdistysaktiivi. 

Olen monessa sopassa keitetty, yhtä monesta selvitty. Näkemystä löytyy muutaman vuosikymmenen kokemuksella. 

Kulttuuri ja hyvinvointi keskiössä,

lapsissa ja nuorissa on tulevaisuutemme!

RouhiainenSaila.jpg
Saila Rouhiainen

Stina Siikonen

Yrittäjä

Olen 36-vuotias yrittäjä ja äiti Teijolta. Olen vapaa-ajan lautakunnan jäsen sekä kiinteistötoimitusten uskottu henkilö. Edistän rakentavaa yhteistyötä ja aidosti vaikuttavaa päätöksentekoa. Toimin myös aktiivisesti yrittäjäjärjestössä.

Teemojani kuntapolitiikassa ovat: 

 1. Kunnan palvelujen toteuttaminen entistä enemmän yhteistyössä   yritysten kanssa

 2. Veto- ja pitovoimatekijöiden edistäminen ja arviointikriteeriksi nostaminen kaikessa kunnan päätöksenteossa

 3. Rakentavan ja yhteistyöhön perustuvan päätöksenteon edistäminen

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn
Siikonen Stina3.jpg
Stina Siikonen

Tuula Valkonen

Lastentarhanopettaja LTO,

töissä Salon Seurakunnassa 

Minulla on kolme aikuista lasta ja kaksi lastenlasta.

Harrastuksiani ovat kiitollisuus, luonnon arvostaminen sienien ja marjojen poiminnan lomassa,  liikunta ja rikosasioiden sovittelu…

Teemani:

Tarkka talous, josta riittää kaikille. Myös tuleville sukupolville.  On olemassa hyvyyden talous. Yhteistyöllä.

Valkonen Tuula.jpg
Tuula Valkonen
loppu

Mari Vihervaara

Yrittäjä

Olen toisen polven yrittäjä Salon Maripuodissa ja ollut perheyrityksessämme  kohta 20 vuotta.  

Olen toiminut  Salon yrittäjänaisten hallituksessa ja nyt tällä hetkellä Salon seiskan hallituksessa.

 

Lähellä sydäntä kaupunkikuvan kehittäminen, elinvoimaisuus, viihtyvyys sekä pienyrittäjien huomioiminen.

VihervaaraMari.jpg
Mari Vihervaara
bottom of page